GoLOCAL допомагає об’єднатися студентським науковим товариствам медичних університетів на Донбасі

Студенство у всі роки і за будь-якої географії завжди були рушіями прогресу. І наша українська молодь – не виключення.

23-24 грудня 2019 року у Донецькому національному медичному університеті (м. Краматорськ) пройшов коворкінг «Налагодження стосунків між СНТ медичних ЗВО – переселенців», у якому взяли участь і студенти Луганського державного медичного університету. Метою зустрічі був обмін досвідом діяльності Студентських наукових товариств університетів, а також побудова ефективної й цікавої співпраці.

В рамках зустрічі захоплююче пройшли майстер-класи з хірургії та реанімації, де студенти ДНМУ показали свої практичні навички майбутнім колегам. Крім того, учасники коворкінгу обговорили план організації спільних гуртків, інтерактивного відпочинку молоді, а також проведення майбутніх науково-практичних конференцій для студентів.

Учасники зійшлися на необхідності створення Студентського наукового товариства Донбасу, до якого б приєдналися колеги з усіх медичних закладів регіону. Також було вирішено налагодити активну комунікацію із профільними ВУЗами усієї країни.

Нагадаємо, що наша громадська організація реалізовує проект спільно з переміщеним Луганським державним медичним університетом в рамках грантової програми громадської дипломатії Уряду США – Надання підтримки українським переміщеним університетам, що сприятиме діяльності українських університетів, переміщених унаслідок конфлікту на Сході України і в Криму.

Цю грантову програму створено для підтримки інноваційних і результативних проектів з метою допомоги українським переміщеним університетам, їх викладачам, студентам та іншому персоналові, а також громадам, яких вони зараз обслуговують.

Метою проекту є підтримка не лише ЛДМУ, а й покращення можливостей доступу до якісних медичних послуг для громад, що знаходяться поблизу зони конфлікту на сході України.