GoLOCAL взяли участь у створенні IT-кластеру у Сєвєродонецьку

На Луганщині з’явився новий ІТ-кластер — «DRIVE IT». Його відкриття ініціювала локальна IT громада за підтримки Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України”.

«Ми вважаємо ІТ-галузь ключовим елементом розвитку Луганської області. Це допоможе розвивати власне ІТ, а також модернізувати традиційні галузі – хімічну, машинобудівну промисловості, проєктування», – прокоментував керівник напряму сталого економічного розвитку Проєкту USAID Браян Мілаковський.

За словами представників кластеру, найголовніша задача «DRIVE IT» — підтримувати сучасну освіту в регіоні та стимулювати розвиток IT бізнесу в Луганській області.
Новий проєкт має стати майданчиком, який об’єднає випускників вишів, представників IT-спільноти та місцевої влади. Меморандум про співпрацю та партнерство для розвитку ініціативи підписали вісім місцевих ІТ-компаній та два навчальні заклади.

«Кожен з нас – представник маленької ІТ-компанії. Але разом ми можемо втілювати масштабні проєкти. Ми бачимо успіх колег в інших регіонах, які об’єдналися. Проєкти, які вони реалізовують, – надихають, адже ці ініціативи змінюють міста. Саме тому створюємо ІТ-кластер Луганської області, — сказав керівник ІТ-кластера Сергій Чепель, засновник компанії “Мобіус тім”.

Найближчим часом планується створення ІТ-платформи на базі університету Даля. Бізнес-план розвитку платформи та стратегію його впровадження розробила громадська організація GoLOCAL.

«Ми будемо підтримувати IT екосистему Луганської області. Разом з ІТ кластером, Луганською обласною адміністрацією, університетом Даля і Проєктом USAID “Економічна підтримка Східної України” впевнений, що нам вдасться зробити інновації основним джерелом економічної трансформації регіону. Це точно довгий шлях і результати будуть не одразу, але ми на правильному шляху і готові працювати», — прокоментував голова GoLOCAL Ігор Комендо.

«Важливо допомагати студентам, які хочуть навчатись. А також зробити все можливе, щоб талановиті люди не їхали з регіону, а залишались та розвивали регіон за допомогою інфраструктури, не гіршої за Харківську чи Київську», — підрезюмував менеджер проєкту від GoLOCAL Ілля Бучко.

Очікується, що IT-платформа запрацює вже наступного року.