Жіноча ліга підприємців готова стати потужною силою бізнес-сегменту Білої Церкви

Завершився перший жіночий бізнес-інтенсив з основ підприємництва у місті Біла Церква. 26 успішних бізнес-ідей, готових до втілення, 26 кваліфікованих підприємців, готових займатися відповідальним та потрібним місту бізнесом та утворення Жіночого бізнес-клубу – всього за місяць навчального курсу.

Минулої п’ятниці учасниці унікального освітнього курсу з основ створення й розвитку власного бізнесу офіційно завершили навчання та отримали відповідні сертифікати.

IMG_4767

Учасниці інтенсиву прослухали 36 лекційних годин, які охопили повний цикл побудови та розвитку бізнесу: від визначення головної ідеї та пошуку персоналу до основ фінансового менеджменту та соціальної відповідальності бізнесу. Крім того, дівчата мали можливість спробувати набуті знання на практиці: два тижні учасниці працювали над розробкою власних ідей та бізнес-стратегій з їх реалізації. Допомагали їм у цьому фахові педагоги Школи МСП. Фінішом стала презентація зазначених проектів викладачам курсу.

У результаті усі 26 чудових проектів отримали схвальні відгуки експертної комісії. Проекти, які презентували учасниці, стосувались буквально усіх сфер життєдіяльності міста і приємно вразили педагогів своєю безпосередністю та відповідальним підходом кожної із слухачок курсу. Адаптивна фізкультура для особливих дітей і технічна дитяча студія, агенція з організації свят та кулінарний простір, виробництво дитячого одягу та одягу для справжніх модниць – і це лише десята частина бізнес-проектів, які учасниці Школи вже готові втілити в життя у нашому місті.

IMG_4782

«Цей проект я називаю повноцінним, адже від його впровадження в кінцевому результаті виграють не лише підприємці, яких ми навчаємо, а й ціле місто, ба, навіть, країна. Адже саме завдяки таким освітнім програмам, громада отримує нові ідеї, а також людей з сильною мотивацією втілювати їх у життя. А після успішного запуску проектів – ще й податки до місцевого бюджету. Але, напевно, найважливіше, що ми отримали від цього освітнього «марафону» – це самі люди. Ми були надзвичайно приємно здивовані тим, що учасниці, які забажали стати частиною проекту, під час навчання виявили не тільки особисту мотивацію, а й глибоке зацікавлення у реформуванні свого міста. В результаті, утворилось досить потужне ком’юніті – Жіночий бізнес-клуб, де учасниць об’єднала не лише прагматична мета реалізувати свою мрію, а й бажання зробити життя білоцерківців іще комфортнішим», – переконаний менеджер проектів GoLOCAL Ігор Комендо.

Він нагадав, що реалізація навчального проекту стала можливою за підтримки Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні», яку виконує Фонд Східна Європа та партнери.